9 Mdr med min bedste barselsmakker <3

Så lillesøster rammer snart de 9 måneder, og det betyder at hun har været ude i verden ligeså lang tid som hun var i maven. Det er vanvittig surrealistisk at vi allerede er der, det føles som om tiden bare flyver afsted, men det gør den egentlig også.
Vi sidder sjældent stille en hel dag, vi er afsted til en helt masse ting, og vi elsker det begge to.
Søvn er ikke noget vi får ret meget af, og nogle nætter opgiver vi helt, og så sidder lillesøster og jeg bare i stuen og hygger os indtil hun endelig overgiver sig og falder i søvn i min armhule. Vi vælger stuen fordi så kan farmand få lov at sove, det er trods alt ham der skal tjene pengene herhjemme lige nu. 😉
Vi har forsøgt mange ting, både at hun kom på eget værelse, at hun sov helt i min armhule, at farmand putter osv. Vi tog til ørelægen og hun havde væske på begge ører, de var helt fyldt, og derfor fik hun lagt dræn med beskeden om at NU ville vi kunne mærke det og hun ville sove SÅ meget bedre, men det har helt ærligt ikke ændret på hendes søvn. Til gengæld har vi lagt mærke til at hun snakker mere nu, og hun er generelt mere tilpas, så at få lagt dræn hjalp da på noget.
Men ikke at få sin søvn er hårdt, når man dog “bare” er hjemme med baby så kan man nemmere slappe af end hvis man skulle på job. Af samme årsag er jeg mere end lykkelig over at vi har valgt, at jeg skal have hende hjemme til hun er 2 år gammel. Det betyder at vi stadig har over et år sammen endnu inden hun skal begynde i institution og jeg skal ud at arbejde. Lige nu kunne jeg slet ikke forestille mig hvordan jeg skulle kunne fungere på et arbejde når vi sover så lidt som vi gør, så jeg er bare super glad for at vi har muligheden for hjemmepasning.
Vi kommer nu heller ikke til at kede os, vi er nemlig bosat i en kommune hvor der er rigtig mange der hjemmepasser, og det betyder at der er rigtig mange muligheder for at være sociale med andre børn og forældre. På den måde lærer lillesøster at omgåes andre børn og jeg får den voksen kontakt som jeg nu engang har behov for.
Indtil nu har vi gået til salmesang og babyrytmik fast hver tirsdag og fredag, men de holder sommerferie fra nu af og indtil efteråret, så stedet har vi fyldt vores kalender op med legestue hver tirsdag, og så har vi fortsat vores svømning hver mandag formiddag. Vi mødes også fortsat med en fra mødregruppen og hendes pige hver onsdag, og det nyder vi.
De fleste af vores formiddage er fyldt op med socialt samvær med andre børn og voksne, og så er vi hjemme om eftermiddagen, men det giver lige et par timer hver dag hvor vi er ude af huset, og det trives vi virkelig godt i.

Nu skal vi så ikke glemme at vi jo faktisk udvidede familien med hele to babyer sidste år, vi fik jo også vores lille hundebaby, og det var virkelig det rigtige valg. Lillesøster og hunden er hinandens bedste venner og de er altid lige i nærheden af hinanden. Når jeg ammer så sidder hunden lige nede foran os og passer på os, hvis jeg går ud af rummet, så flytter hunden sig helt over til babyen, for så er der ingen der kan komme til hende. Når lillesøster kravler rundt, så løber hunden efter hende, og når de så er trætte, så ligger de ved siden af hinanden og putter lidt inden de leger videre.

1 kommentar til “9 Mdr med min bedste barselsmakker <3”

  1. Jeg faldt tilfældigt over denne artikel, rådene er værdifulde, personligt bruger jeg “gulerodsteknikken”, det vil sige at jeg lover dem en belønning som legetøj eller en dukke, og det virker ret godt!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen