Hvornår skal vi holde fødselsdag mor?

Når nu man fyldte 10 år en måned efter hele landet lukkede ned, så er det virkelig svært at forholde sig til, at der ikke er nogen der ved hvornår man så kan holde sin fødselsdag.
Sønnen er helt med på at der var en grund til at hans, ellers planlagte, fødselsdag blev aflyst. Han er helt med på hvad Covid-19 er, og han er helt med på at vi er en familie der lever med den daglige risiko for smitte på grund af mit arbejde og det faktum at vi, trods besøgsforbud, stadig har pårørende inde indimellem. Der er nemlig altid en undtagelse til reglen, og vi har været i flere situationer hvor det har været nødvendigt at tilkalde de pårørende i nogle helt særlige tilfælde.
Derudover så er sønnen jo også tilbage i skole, han var blandt de første der skulle tilbage, og det er rigtig fint, men det betyder også at vi omgåes en masse mennesker på daglig basis som vi ikke har den fjerneste ide om hvordan de begår sig ude i samfundet lige nu.
Det betyder dog at vi lige nu fortsat er nødt til at afvente situationen, for vi har nemlig nogen i den nærmeste familie som er ekstra i risikozonen hvis de bliver smittet.

At være 10 år, eller bare generelt det at være barn, midt i en verdensomspændende helbredskrise, det er voldsomt, for uanset hvor man kigger hen, så er der nogen der bliver påvirkede af det. Enten er det én selv, eller også er det én af dem man går i skole med. Det er svært at sætte ord på hvordan det er at være barn i det her, men én af de måder sønnen gør det herhjemme er at være opsøgende på hvornår han kan holde sin fødselsdag.

Så kan man tænke, hvorfor holder i den ikke bare? Det gør vi ikke fordi at vi som skrevet længere oppe har nogen der er særligt udsatte i den nærmeste familie, og derudover så er det eneste barnet ønsker sig, en stor fest, og det er faktisk det eneste vi ikke kan give ham lige nu. For ham er det kæmpe stort at man fylder rundt, for han har jo set hvordan vi andre har fejret det, da vi fyldte rundt. Så selvfølgelig skal han have den her store fest som han ønsker sig, med alle de mennesker omkring ham som han elsker aller mest. Det giver dog lidt ventetid, og på den måde lærer barnet jo så samtidig at have tålmodighed, det betyder dog også at vi kan bruge mere tid på planlægning så dagen bliver lige som han ønsker den.
Indtil videre står den på snobrød og skumfiduser over bål, og så står den på mad på grillen i løbet af dagen med diverse tilbehør, så jeg tænker at det vil være helt fornuftigt at holde det engang i juni eller juli, der er jo ikke rigtig mulighed for at komme på ferie osv lige nu, så mon ikke det skulle være muligt at finde en dag hvor gæsterne har tid. Det håber vi.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen